cart
Hartenwerk - coaching voor harde werkers

Ik steun je, door en door. Voor altijd.

Morgen mag ik twee minuten het podium op. Einde van een driejarige coachopleiding Integratief Coachen bij Groundwork. Laatste dag, diploma-uitreiking. Twee minuten de tijd om persoonlijk terug te blikken.

Dus daar was ik vandaag op aan het broeden. Wat ga ik morgen vertellen?

Allereerst voelde ik de druk oplopen. Dat moest natuurlijk een heel goed verhaal worden! Iets wat heel persoonlijk is en beschouwend en professioneel en ook nog grappig. Tuurlijk…

In tweede instantie dacht ik: laat ik eens gewoon doen. Wat heb ik nou het meest geleerd? Wat neem ik écht mee?

En dat wist ik gelijk. Zonder na te denken. Namelijk: dat ik aardig naar mezelf mag zijn.

In de afgelopen jaren ben ik helderder gaan zien hoe vaak ik lelijk naar mezelf deed. Dat ik mezelf ongemerkt neersabelde. Of nog een trap na gaf. Toen ik dat eenmaal doorhad, kwam er ruimte voor een ander deel. Namelijk: de aardigerd in mij. En dat is de mooiste vriend die ik ken. Het maatje in mijzelf. En die springt op als de onaardigerd weer tekeer gaat.

En dit maatje twijfelt nooit. Die staat naast me. En die steunt me. Altijd.

 

Raymonde is van alles maar ook coach, schrijver en illustrator. Zij moedigt mensen aan om aardiger naar zichzelf te worden.Raymonde van Zijl

Nog geen reacties.

Reacties zijn gesloten.