cart
Hartenwerk - coaching voor harde werkers

Vaker JA zeggen

Wat…als je je niks meer aantrekt van al je gedachten, je gepieker en je aarzeling? Wat… als je met je hoofd niet meer alles hoeft uit te denken en je je niet meer zo druk maakt of iets wel leuk of fijn wordt?

Wat als je besluit te stoppen om jezelf de hele tijd te beschermen? Als je alles voor lief neemt en het laat komen zoals het is?

Dat is het kwartje dat bij mij viel. Het was begin januari. Ik bedacht: ik stop ermee met al dat voorzichtige gedoe. Al dat geaarzel en uitdenken of iets wel okay gaat worden.

Ik bedacht: ik ga vaker JA zeggen. En ik neem op de koop toe hoe het is. Het hoeft niet allemaal leuk te zijn. Ervaar het gewoon. En neem de spanning of het niet-leuke op de koop toe. Het is gewoon wat het IS. Neem het voor lief. Het is maar een gevoel.

En zo ben ik al een maand bezig. En het bevalt heel goed. Iedere keer als ik aarzel denk ik gelijk: ik zou vaker JA zeggen. En dat zeg ik dan ook.

Ik merk dat het leven er makkelijker van wordt. Minder gedoe en minder uitdenkwerk in mijn hoofd. En ongemerkt geeft dit een grote verandering. Misschien ook iets voor jou?

Geïnspireerd door schrijver Michael A. Singer, mocht je meer willen weten & lezen…!

Kan een afbeelding zijn van waterpartij, schemering en natuur

Nog geen reacties.

Reacties zijn gesloten.