cart
Hartenwerk - coaching voor harde werkers

Nieuwe dingen doen!

Bij nieuwe dingen doen denk ik aan: voor het eerst van je leven je haar verven, een crea-groepje starten, naar een nudistencamping gaan, je pincode met rechts (ipv links) intypen… Afijn, afgelopen najaar ben ik met voetbal begonnen. Ter aanvulling: ik ben bijna 46 jaar en heb nooit op voetbal gezeten. Als tiener was ik wel liefhebber (!) en oefende ik veel op straat. Maar nee, ik heb er nooit echt iets mee gedaan. De laatste jaren had ik wel de wens om met vrouwen te voetballen maar het kwam er nooit van. Vlak voor de zomer bleek er al een vrouwen35+ team te zijn, hier bij de plaatselijke voetbalclub! Ik hakte de knoop door. Ik was opgetogen dat ik het eindelijk ging doen. Inmiddels ben ik een paar maanden verder. En ik ben zo ontzettend blij!!!

En daarom schrijf ik er ook over. Ik geloof namelijk dat het zetten van onverwachte, rare en nieuwe stappen veel goeds teweeg kan brengen. En ik zou je willen aanmoedigen om vergeten hobby’s en liefhebberijen weer uit de kast te halen. Gewoon, omdat liefdes van vroeger niet roesten! En je voelt je gelijk weer jong. Heerlijk!

Maar los van dat het heerlijk is om je weer jong te voelen: het is ook gaaf om iets nieuw te leren, om je onbenullig en onhandig te voelen. En om je grenzen tegen te komen, want die kwam ik!! Wat is voetbal heftig qua conditie!!!

Iets nieuws beginnen is een duik in het onbekende. Het maakt je nerveus én trots. Ik zeg….doe ook iets nieuws!! En word gelukkig!

1 reactie

  1. Raymonde,
    Op elke leeftijd moet je blijven openstaan voor onverwachte uitdagingen en steeds bereid zijn nieuwe stappen te zetten.
    Zo heb ik afgelopen jaar een mooie schildercursus gevolgd in het Rijksmuseum in Amsterdam.
    Dit was echt een eyeopener.

    Je moeder.

Reageer op dit bericht