cart
Hartenwerk - coaching voor harde werkers

In de spiegel kijken

Ik loop naast een hartelijke vrouw van 70 die me vertelt dat ze nu een jaar alleen is.

Ze waren bijna 50 jaar getrouwd en hadden het goed samen. Echt goed. Een diep gat van eenzaamheid. Wonen in hun huis, met alle herinneringen, valt haar zwaar. Ze wil er niet meer zijn. Onlangs heeft ze besloten om het te verkopen. Ze gaat voor een nieuwe plek. Dat zélf beslissingen nemen…dat is wennen. Ze leunde altijd op haar man. En toen was dat prima. Maar nu voelt dat als extra alleen en onwennig.Alles ligt in haar hand. Er is zoveel om over te beslissen.

En ondertussen zie ik een sprankelende vrouw, die al rouwend, haar eigen leven oppakt en stappen zet waar ze zichzelf nooit toe in staat achtte. “Oja”, zei ze, “ik heb veel te danken aan een psycholoog waar ik regelmatig mee praat”.Ik ben ontroerd van haar stappen. Van haar dapperheid om dit aan te pakken. Om in de spiegel te kijken en te zorgen dat haar leven weer goed wordt.

Ik hoop dat heel veel mensen dit doen!

Nog geen reacties.

Reacties zijn gesloten.