cart
Hartenwerk - coaching voor harde werkers

De zon schijnt over mijn leven!

Zo even een lekkere opbeurende tekst. Ik liep vanmorgen met de hond buiten door de weilanden. En dacht letterlijk: de zon schijnt over mijn leven. Hoe fijn is die gedachte!

De vorige keer schreef ik er ook al over. Maar ik ga nog even door!

Je gedachtes bepalen hoe je je voelt. Ga maar eens na. Als je gedachtes hebt, komen daar heel vaak gevoelens uit voort. Gedachtes zijn bijna nooit neutraal. Denk maar eens aan avondklok…wat voor gevoel ervaar je dan?

Als ik nu het nieuws op mijn telefoon bekijk, dan beland ik in veel somberheid. De ellendige berichten storten zich over me heen. Ja. De realiteit is pittig. Als ik kijk hoe vaak ik het nieuws open. Iedere keer zet ik (in mijn hoofd) de deur open naar ellende. En in mijn hoofd wordt het ongemerkt donker en somber. En niet alleen als ik het nieuws open, maar ook als ik met iemand over het nieuws praat. Of als ik nadenk over de rest van het jaar.

Ook hier geldt: je gedachtes bepalen hoe je je voelt. Daar begint het. Heb door waar je met je gedachtes zit. En stuur ze naar iets positiefs. Zodra je dat denkt, dan is dát je vulling. Liefst heel veel uur van de dag.

Dit is mijne: De zon schijnt over mijn leven!

Nog geen reacties.

Reacties zijn gesloten.