cart
Hartenwerk - coaching voor harde werkers

Appels

Ze (37) kon al jaren geen appels eten. Ja, een heel klein hapje. Dan begon haar tong al te reageren. Een allergische reactie. De allergie was in de loop der jaren ook uitgebreid naar kersen, ananas, perzik en aardappel.

Ze kwam bij mijn praktijk om te kijken of ik er iets mee kon. De techniek die ik gebruik is bij allergieën zeker de moeite waard.

We stonden stil bij het moment dat ze voor het eerst last kreeg. Dat wist ze nog wel. Het was in de zomer, toen ze 19 jaar was. Ze was op een plek waar ze zich echt niet op haar gemak voelde. Precies op die plek kreeg ze haar eerste aanval. Bij het eten van de appel begon haar lijf heel heftig te reageren. Dit had ze nog nooit meegemaakt. Ze schrok behoorlijk en was bang dat haar keel dicht zou gaan.

Dit was dus de eerste keer. En vanaf dit moment bleef de reactie op appels komen. Nou is een appel op zich niks gevaarlijks en tóch geeft het lijf een sterke reactie. Die overreactie past of hoort bij de situatie van toen in die zomer. Je brein onthoudt dit. En zo krijg je een terugkerende reactie.

Oldpain2go is een techniek die je kunt inzetten om allergische reacties te verhelpen. Mijn cliënte eet inmiddels alles weer. Hoe fijn is dat!

Iets voor jou? Neem gerust contact met me op.
 

Ga op pad en wankel!


“Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt nergens”

Dit zei de mentor van mijn dochter, gisteren in haar praatje bij de diploma-uitreiking. Mooie woorden! Je kunt namelijk altijd op save spelen. Zorgen dat je (altijd maar) stevig staat. En niet van je plek komen.

Er zijn maar weinig dingen die in een keer goed kan. Die je gelijk vol vertrouwen doet. De meeste dingen moet je leren en vaker doen. En alles begint dus met wankelen.

De mentor zei nog meer, namelijk: “Ik wens je toe dat je altijd 1% meer nieuwsgierigheid hebt dan angst.”

En zo is het. Laat je niet weerhouden. Ga. Zet die ene stap vooruit. En neem het wankelen voor lief.

Gekke Henkie

Je kent hem wel. Gekke Henkie is het deel in jou dat maar doorgaat. Dat niet stopt terwijl je moe bent. Dat niet stopt terwijl het de hoogste tijd is om te ontspannen. Gekke Henkie houdt jou actief, gespannen en afwezig, terwijl jij met je gezin aan tafel zit te eten. Hij is er ook in de nacht als je ligt te piekeren.

Gekke Henkie moet niet te lang blijven. Niet te lang aan het stuur zitten. Niet te lang bepalen wat jij doet en denkt. Want hij stuurt je het moeras in!

Bij een kort bezoek van Gekke Henkie is er nog niet zoveel aan de hand. Maar als hij langere tijd blijft logeren of bij je intrekt…pas dan op!

Blijven is geen optie. Hij schaadt je gezondheid, je welzijn, je werk en jezelf. Best veel dus.

Trek aan de bel. Bij jezelf. Bij je geliefden. Bij HR. Of bij mij.

Klaar met Astma

Hooikoorts, astma, je zou toch niet bedenken dat je daar met een praat-sessie van áf kunt komen? Het antwoord is ja. Het kan.

Sinds een jaar gebruik ik een techniek waarmee je chronische pijnklachten of andere symptomen kunt verminderen of zelfs in z’n geheel kunt stoppen. Pijn is een signaal om je ergens voor te waarschuwen. Wanneer de waarschuwing oud is, is het de vraag of je nog iedere dag gewaarschuwd moet worden.

Afgelopen week ging ik aan de slag met iemand met hooikoorts én iemand met astma. Beide vrouwen hadden al jaren klachten en gebruikten dagelijks medicatie. En ondanks de medicatie ervoeren ze dagelijks last van de symptomen.

Ik zocht met beide vrouwen naar het startmoment van hun klachten. En naar wat hun brein over de situatie van toen geconcludeerd had. Vervolgens keken we of het brein bereid was om de oude respons los te laten. Bij beide vrouwen was dit het geval. De reactie hoorde bij ‘toen’ en was nu niet meer nodig.

Beide vrouwen gebruiken nu geen medicatie meer. Bijzonder toch!

De hoogste tijd om meer aandacht aan deze techniek te besteden. OldPain2Go dus. In te zetten bij chronische pijn, artritis, fibromyalgie, reuma, littekens, oud letsel maar ook bij angsten, fobieën en hooikoorts. De vrouwen die afgelopen week bij me aanklopten zijn heel blij. Hun klachten zijn afgenomen en ze laten hun medicatie liggen.

Maakt het je nieuwsgierig? Heb je ook chronische klachten? Laten we kijken wat ik voor je kan doen.

Wanneer ben je toe aan een coach?

  1. Het moet wel héél erg met je zijn. Een coach neem je niet zomaar.
  2. Je moet bijna uitgeschakeld zijn. Laatste redmiddel.
  3. Als je tegen dingen van jezelf of de ander aanloopt waar je al veel vaker tegenaan gelopen bent.
  4. Als je tegen iets aanloopt wat zwaar is.
  5. Gewoon als je merkt dat je wil groeien. Sprongen wilt maken.

Hoe zit jij erin? Hoe makkelijk schakel jij hulp in? Is een beetje last, nog lang niet genoeg om hulp in te schakelen? Moet het eerst écht erg zijn?

Je bent niet de enige. Vaak wachten we. Een beetje last kunnen we wel dragen. En het meeste kunnen we zelf oplossen, toch? Of misschien toch niet?

Groeien. Dat is buiten je gebaande paden stappen. De paden die je nu loopt, die ken je. En daar kun je last van hebben. Niet iedere dag. Maar misschien ook wel.

Buiten de gebaande paden stappen, kan verlichting betekenen. Je vrolijker voelen, je sterker voelen. Je luchtiger voelen. Of je vaardiger voelen.

Ik zou zeggen, waag het er eens op….

Baan opzeggen of bron aanpakken?

Vorige week sprak ik met een nieuwe cliënt. Een vrouw die overweegt om een andere baan te zoeken. Zij voelt zich onrustig en niet lekker over haar werk. En ze hoopt dat, door ergens anders te gaan werken, deze onrust weggaat.

Ik vraag door naar die onrust. Wat is dat voor gevoel? Ze blijkt zich teveel zorgen te maken over de cliënten waar ze mee werkt. Zorgen die ze niet van zich af kan zetten. En dat terwijl ze dit vak graag doet, er goed in is en er ook voor geleerd heeft.

Ik vertel haar dat ik geen standaard loopbaan-coach ben: ik help obstakels aanpakken in je loopbaan. En zorg op deze manier dat je lekker kunt werken.

“Waar ken je deze zorgen van?” vraag ik haar. Ze noemt vrij vlot een voorbeeld van jaren geleden waarin deze gevoelens van zorg ook langskwamen. “Toen was het veel erger”. Zegt ze. “Dat is het rare. Nu voel ik dit in een situatie die veel minder ernstig is. “

Dus dat is wat er aan de gang is: de situatie van nu triggert iets bij haar wat zij kent uit een situatie van jaren geleden. En dit rot-gevoel blijft haar de hele dag lastigvallen. Iedere dag weer waardoor ze op het punt staat om een andere baan te zoeken!

Ik vertel haar over IEMT. Over de techniek die ik inzet om gevoelens die (in het nu) de pan uit rijzen en je hinderen om lekker te werken, om díe aan te pakken. Met IEMT laat je het brein speuren naar situaties waarin je deze gevoelens al eerder gevoeld hebt. En vervolgens neutraliseer je die lading.  En zorg je dat heftigheid eraf gaat. In feite ‘verwerk’ je met IEMT eerder heftige ervaringen.

Deze dame wil aan de slag! Top als zij binnenkort weer ontspannen haar werk kan doen. En kan genieten.