cart
Hartenwerk - coaching voor harde werkers

Baan opzeggen of bron aanpakken?

Vorige week sprak ik met een nieuwe cliënt. Een vrouw die overweegt om een andere baan te zoeken. Zij voelt zich onrustig en niet lekker over haar werk. En ze hoopt dat, door ergens anders te gaan werken, deze onrust weggaat.

Ik vraag door naar die onrust. Wat is dat voor gevoel? Ze blijkt zich teveel zorgen te maken over de cliënten waar ze mee werkt. Zorgen die ze niet van zich af kan zetten. En dat terwijl ze dit vak graag doet, er goed in is en er ook voor geleerd heeft.

Ik vertel haar dat ik geen standaard loopbaan-coach ben: ik help obstakels aanpakken in je loopbaan. En zorg op deze manier dat je lekker kunt werken.

“Waar ken je deze zorgen van?” vraag ik haar. Ze noemt vrij vlot een voorbeeld van jaren geleden waarin deze gevoelens van zorg ook langskwamen. “Toen was het veel erger”. Zegt ze. “Dat is het rare. Nu voel ik dit in een situatie die veel minder ernstig is. “

Dus dat is wat er aan de gang is: de situatie van nu triggert iets bij haar wat zij kent uit een situatie van jaren geleden. En dit rot-gevoel blijft haar de hele dag lastigvallen. Iedere dag weer waardoor ze op het punt staat om een andere baan te zoeken!

Ik vertel haar over IEMT. Over de techniek die ik inzet om gevoelens die (in het nu) de pan uit rijzen en je hinderen om lekker te werken, om díe aan te pakken. Met IEMT laat je het brein speuren naar situaties waarin je deze gevoelens al eerder gevoeld hebt. En vervolgens neutraliseer je die lading.  En zorg je dat heftigheid eraf gaat. In feite ‘verwerk’ je met IEMT eerder heftige ervaringen.

Deze dame wil aan de slag! Top als zij binnenkort weer ontspannen haar werk kan doen. En kan genieten.

Nog geen reacties.

Reacties zijn gesloten.