cart
Hartenwerk - coaching voor harde werkers

Angst voor honden

Ze kwam bij me omdat ze al jaren last had van hondenangst. Hardlopen in het park deed ze liever niet. Bang dat ze een hond tegenkwam. En afspreken met vriendinnen ging altijd gepaard met ‘scannen of er daar een hond in huis was en of hij even apart gehouden kon worden’.

Hondenangst belemmert je. Niet alleen op de momenten dat je een hond tegenkomt. Er zijn heel veel momenten dat je eraan denkt, dat je bezig bent om het te voorkomen en dat je eigenlijk al (vooraf) angst of onrust ervaart.

Als ik hondenangst in IEMT-taal uitleg, dan is er ‘ooit eerder in de tijd iets in je brein opgeslagen wat honden linkt aan angst. Dat kan een nare ervaring van jou met een hond zijn, maar het kan ook angst van ouders zijn die bang waren voor honden of andere dieren. Je ziet een hond en de angst gaat ‘aan’. Een geautomatiseerde reactie. Deze reactie blijft totdat er een andere lading op de herinnering zit. En alle aanverwante herinneringen. Dat is wat IEMT doet. IEMT verandert de lading. Dat zorgt voor rust in je hoofd en in je lijf.

En in het geval: deze jonge dame kan weer zonder gedoe en opgelucht hardlopen en met vriendinnen afspreken. De IEMT-behandeling sloeg goed aan. Na de sessie was de angst voor honden weg en hij is weggebleven! Wat een bevrijding.

Nog geen reacties.

Reacties zijn gesloten.