cart
Hartenwerk - coaching voor harde werkers

OldPain2Go

Wat is OldPain2Go?

OldPain2Go zorgt ervoor dat oude pijn en spanning, die geen functie meer heeft wordt uitgeschakeld. Deze methode kan toegepast worden bij mensen met chronische pijn die vaak te horen hebben gekregen dat ze er maar mee moeten leren leven of dat deze pijn niet te genezen is.

Pijn is nuttig!

Pijn is een complex proces die in de hersenen wordt gemaakt om een passende boodschap te sturen naar het gebied dat aandacht nodig heeft. Het is een signaal van ons lichaam dat ons waarschuwt als er een nieuwe verwonding is en dat er wat aan gedaan moet worden. Zodra de juiste medische diagnose is gesteld en er actie ondernomen is, kan het lichaam beginnen met herstellen. De weefsels kunnen gaan genezen. Dit duurt enkele weken. De pijn wordt minder en is normaal gesproken al helemaal weg voordat het lichaam volledig hersteld is.

Chronische pijn

In bepaalde gevallen blijft het lichaam een pijnsignaal afgeven, terwijl je er alles aan gedaan hebt wat nodig was en het weefsel (mogelijk) al volledig genezen is. Dat zorgt er dan ook voor dat in het ziekenhuis een arts tegen je zegt dat er medisch gezien niets aan de hand is, maar ondertussen is het pijnsignaal nog steeds actief. Dan is er sprake van chronische pijn, de pijnboodschap zit als het ware ‘gevangen’ in je lichaam.

Dus de pijn zit tussen mijn oren?

Nee. Absoluut niet. Alle pijn is echt. Wat we weten via MRI-brein scans is dat fysieke pijn en emotionele pijn beiden worden verwerkt in hetzelfde deel van het brein. Pijnuitstralingen die verdwenen hadden moeten zijn, worden nu zo gevoelig dat zij al getriggerd worden met een heel kleine lichamelijke stimulus of zelfs niet-fysieke factoren, zoals emoties, een overtuiging of stressvolle situaties in ons leven.

Brandalarm

Je zou het kunnen vergelijken met een brandalarm wat blijft afgaan, dagen of weken nadat de brand al is geblust. In feite geeft ons lichaam een oud pijnsignaal wat niet meer nodig is. De boodschap is al lang aangekomen, er is geen noodzaak meer voor! Oude pijn is oud nieuws! En dus onnodig. Oude pijn kan bovendien gevaarlijk zijn omdat het nieuwe/acute pijn als het ware ‘overruled’ waardoor je niet de gewenste actie kunt ondernemen.

Al van alles geprobeerd?

Waarschijnlijk heb je van alles al geprobeerd om van deze pijn af te komen. Misschien ben je gaan geloven dat deze pijn bij je hoort? Heb je vanuit je omgeving vaak te horen gekregen dat het vage klachten zijn? Zegt de zorgverlener dat zij niets meer voor je kunnen doen en/of dat je ermee moet leren leven? Dat is wanneer OldPain2Go® kan helpen. Zelfs wanneer niets anders helpt. Je hoeft er niet in te geloven. Het enige wat je hoeft te doen, is de pijn willen loslaten en willen ontdekken wat OldPain2Go® voor jou kan betekenen.

Hoe werkt het?

De behandeling bevat directe communicatie met het onderbewustzijn, terwijl je er bewust bij aanwezig bent. Dus geen trance. Het onderbewustzijn is ervoor om je helpen en te zorgen dat je de beste kwaliteit van leven hebt. Als het onderbewustzijn inziet dat het oude pijnprogramma meer ongemak brengt dan dat het zorgt voor een goede kwaliteit van leven, dan zal het moeten veranderen en zal het oude pijnbericht helemaal of nagenoeg helemaal uitschakelen.

Een aantal punten over de aanpak op een rij:

Wanneer kun je OldPain2Go® inzetten?

Je kunt OldPain2Go® onder andere inzetten bij artrose, artritis, oude blessures, chronische pijnklachten, chronische vermoeidheid, darmproblemen, gewrichtspijn (rug, knie, nek, schouders), hernia, hielspoor, hormonale disbalans, opvliegers en ontstekingen.

Voor specifieke pijn: (o.a. fibromyalgie, M.E. & Chronisch Vermoeidheid Syndroom) klik hier.

Aan de slag?

Heb je een vraag of wil je direct contact opnemen voor het maken van een afspraak? Vul dan het contactformulier in en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. We plannen dan een afspraak van 2 uur. Daarin voeren we de behandeling uit. In veel gevallen is 1 afspraak toereikend. En heel soms is er nog een volgende afspraak nodig.

 

U kunt hier een aantal Nederlands-talige video testimonials bekijken en hier 100+ Engels-talige video testimonials.

Kitty: Al heel veel jaren had ik last van pijn in mijn knie. Jaren geleden heb ik een flinke val met mijn fiets gemaakt en sindsdien is de knie altijd zeer gevoelig gebleven.  Deze pijn was vaak sluimerend aanwezig, maar werd altijd hevig na meer fysieke belasting. Ik kon ook nooit meer op mijn knie zitten.

Ik was me er soms niet eens van bewust dat ik mijn bewegingen aanpaste om mijn knie te ontlasten.

De laatste jaren werd ik mij ook meer bewust van mijn pijnklachten, doordat ik in mijn werk veel meer ben gaan lopen en zware werkzaamheden doe. 

De eerste weken na de sessie was ik nog heel erg bezig met mijn knie. Voel ik nog iets of is het minder? Wat voel ik als ik 25km heb gefietst? Van de week bedacht ik me ineens dat ik mijn knie echt al weken niet gevoeld heb en dat ik er ook totaal niet meer aan gedacht heb. Zo vreemd! Iets wat er altijd was en met name na fysieke belasting voel ik niet meer. Wat heerlijk! Ik hoef nu niet meer te denken dat ik sporten niet kan doen, omdat mijn knie het niet aankan, maar ik kan gewoon lekker naar buiten om te fietsen, te wandelen of te voetballen.