cart
Hartenwerk - coaching voor harde werkers

Een recept om je lekker te voelen

Vandaag zag ik het even heel helder. Ik sprak met vriendin Angela over haar studie. Zij is zó super gemotiveerd om te leren en dat komt echt omdat ze een doel heeft. Ze wil in januari namelijk haar Propedeuse halen. Wij concludeerden: het is zwaar om te studeren als je GEEN gericht doel hebt!

“…Dus als je iets wilt bereiken, dien je een doel te stellen.” Maar, wat doe je als je je lekker wilt voelen? Wat voor doel stel je dan?

Allereerst kom ik erachter dat ik vaak vergeet een doel te stellen. Ik begin lukraak en dan blijkt het veel te veel te zijn. Of het is haalbaar. Of ik verzuip in de uitvoering. Of…en dat is nog veel jammer-der: ik begin niet eens.

Bijvoorbeeld met huis opruimen. Ik heb zoveel plekken waar ik zou kunnen (uh..moeten) beginnen. Maar ik denk dan: ‘Ja, dat heeft toch geen zin!’. En bijvoorbeeld fit worden. Dan denk ik dat ik mijn slaapgedrag moet aanpakken, en stoppen met suiker en stoppen met alcohol, en starten met buikspieroefeningen. Veel teveel in een keer. Dus begin ik maar nergens aan.

Vandaag ben ik daarom begonnen met een paar challenges. Heel concreet. Iedere maand een doel.

Drie uitdagingen is misschien wat veel. Maar ja. Dat liep nou eenmaal zo. Je kunt ook gewoon met 1 Challenge beginnen. Ik houd je op de hoogte hoe het uitpakt. En…wie weet heb jij ook zin in een uitdaging of een doel stellen.

Nog geen reacties.

Reacties zijn gesloten.