cart
Hartenwerk - coaching voor harde werkers

Dikke diepe modder

Soms heb je dat. Dat je vastzit in dikke diepe modder. En dat je niet eens weet dat het ‘maar’ een modderbad is waar je uit kunt stappen.

Een modderbad is trouwens zo’n bak met ellende die door je hoofd banjert en niet meer stopt. Hoe zet je die nou stop? Hoe kom je weer in schoon water? Water waar je lekker doorheen zwemt en waarvan je denkt: wouw, wat is het toch heerlijk zwemmen hier.

Vandaag ging ik met een cliënt manieren zoeken hoe je terugkomt in dat schone water.

En…eerlijk is eerlijk, dat ging best goed. We bedachten rake plannen!

En hier ga ik er drie noemen:

  • Maak je niet gek met druk-maken! Want, wanneer je je zo druk maakt, loop je ver weg voor alle troepen uit. En sta je daar, helemaal alleen. Je druk te maken. Daar knap je niet van op. Stop ermee. Prijs jezelf om wie je bent en wat je kan. En ga terug naar de troepen.
  • Maak het moment leuk. Blijf niet alleen functioneel en nuttig doen. Drink Starbucks-koffie met een collega. Bel iemand op om een luisterend oor te bieden. En, maak je kat aan het lachen. Zorg dat je het leuk hebt.
  • En, schrijf dagelijks wat op. Schrijf op er goed ging. En beschrijf je obstakels. Schrijven schept orde, geeft rust en inzicht. Echt.


Nog geen reacties.

Reacties zijn gesloten.