cart
Hartenwerk - coaching voor harde werkers
coaching voor harde werkers

IEMT & meer

 

raymonde van zijl

Wat is IEMT? IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy. Een methode die werkt met het brein en alles wat daarin ligt op geslagen. Alles wat je denkt, voelt en doet wordt aangestuurd door het brein. Eerdere ervaringen bepalen hoe je nu met dingen omgaat. Dit zijn we ons vaak amper bewust. Negatieve ervaringen kunnen je (in het nu) belemmeren. Denk aan ervaringen die je extra onzeker, bescheiden of conflictvermijdend hebben gemaakt. Met IEMT worden oude herinneringen van hun lading ontdaan en in feite vindt er verwerking plaats waardoor herinneringen niet meer dezelfde impact hebben. Dit gebeurt middels oogbewegingen en tegelijkertijd aan een herinnering te denken. Doorgaans wordt er met een paar sessies veel resultaat bereikt.

IEMT en wegnemen van angst. IEMT geeft veel mogelijkheden. In de loop der tijd heb ik haar voor allerlei soorten klachten kunnen inzetten: 

OldPain2Go, behandeling van chronische pijn. Dit is een techniek die ik gebruik voor het ‘stopzetten’ van pijn die geen functie meer heeft. Pijn heeft normaal gesproken een functie om je te waarschuwen. Als binnen drie maanden (na de start van de pijn) geen herstel optreedt wordt pijn chronisch. Vaak zijn we gewend om met pijn te leven. In je brein draait dan een ‘pijnprogramma’ terwijl de pijn in feite niet meer nuttig is. Sterker nog: continu veel pijn zorgt ervoor dat je andere pijnsignalen niet meer voelt, geeft stress, bewegingsbeperking en neemt veel leefplezier weg. Deze techniek kan in veel situaties van chronische pijn worden ingezet.

Integratieve Coaching. Bij Integratieve Coaching word je bewuster van delen in jezelf, verwerk je oude emoties en ervaringen en leg je nieuwe wegen in je brein aan. Dit zorgt voor blijvende rust en verandering. Delen in jezelf ontstaan (in je jeugd) op momenten die te indringend zijn. Je gaat in gesprek met delen (de pleaser, de voorzichtige, de harde of grappige), je leert waarom ze er zijn en wat ze proberen te ontwijken of voorkomen. Een techniek waarmee je meer heel wordt. En waarbij het verborgene meer in het licht komt. Wil je meer over Integratieve Coaching lezen, lees het boek: Ik kan veranderen. 

Is dit iets voor jou? Neem contact met me op. Dan maken we een afspraak. Je kunt me bellen of appen: 06 24267980.

“Ik werkte mezelf te pletter. Oude herinneringen en ervaringen hadden hier (zonder dat ik het wist) een rol in. Mijn verleden is nu rustig. En ik ook.”

“Ik durfde de lift in ons kantoor niet meer in. Dan kreeg ik het spaans-benauwd. Na de IEMT-sessie was deze angst weg!” 

“Ik was burnout thuis, moe en overwerkt. Inmiddels (het traject is net klaar) ben ik weer helemaal terug. En heb ik zin en plezier in mijn werk!”

“Na een valpartij en korte ziekenhuisopname sliep ik niet meer. Slaapmedicatie van de arts hielp mij niet. Raymonde heeft met haar IEMT behandelingen gezorgd dat ik weer slaap!”