cart
Hartenwerk - coaching voor harde werkers

Werkwijze

raymonde van zijl # de start: We beginnen met een kennismaking via Skype. Belangrijk dat je een indruk van mij krijgt en ik van jou. We kijken of we met elkaar verder gaan.

# aantal sessies: Als je besluit te starten, dan stap je in traject van circa 5-10 sessies. Je bepaalt waar je van áf wilt en wat je wilt bereiken.

# details mbt de sessie: Wat is nog meer goed om te weten? Sessies duren 1,5 uur en vinden plaats in Wilnis, in mijn praktijk. Na iedere sessie krijg je een geschreven, persoonlijke terugblik. En tussendoor ga je ook aan de slag met opdrachten.

# betalen: Mijn uurtarief is 65,- excl btw. Achteraf stuur ik je een rekening. Loopt je coaching via je werkgever, dan gelden er andere tarieven. Ik maak een offerte op maat.

# vergoeding: Vraag of jouw werkgever de kosten wil vergoeden. Begeleiding kan uitval voorkomen en jou in je werk sterker en beter maken! Mijn begeleiding wordt doorgaans niet vergoed door verzekeraars. Als particulier kun je de kosten wel opvoeren bij je belastingaangifte. Voor aftrekbaarheid dient er altijd verband te bestaan met inkomensverwerving.

# wat kun je verwachten: Ik luister naar je verhaal. Ik schrijf mee en maak af en toe tekeningen om iets uit te leggen. Of ik gebruik voorwerpen (oa munten en playmobil poppetjes) om situaties of ervaringen te verhelderen. Ik maak ook gebruik van onderstaande methoden. Ik overleg dat altijd eerst en leg meer aan je uit. Na de sessie schrijf ik een persoonlijk verslag.

# methoden: Ik werk veel met de volgende twee methoden: IEMT (Integral Eye Movement Therapy) en Integratieve coaching. Bij beide methoden werk je met het onbewuste. Het onbewuste is namelijk een hele grote bepaler in alles wat we denken, doen en voelen. Eerdere ervaringen bepalen hoe je nu op dingen reageert. Negatieve ervaringen kunnen je blijvend belemmeren. Daar ligt dus ook de bron om iets aan te pakken.

# effect: IEMT werkt via oogbewegingen terwijl je aan herinneringen denkt. Het effect is dat de lading verandert, minder heftig wordt of weggaat. Integratieve Coaching zorgt dat je ‘in gesprek gaat’ met delen in jezelf, emoties verwerkt en nieuwe wegen in je brein aanlegt. En juist deze verwerking geeft blijvende rust en opluchting.

# stel je voor: Je groeit als kind op in een ruzie-rijke omgeving. Of je groeit op in een gezin met een ziek broertje of zusje. Of je hebt meerdere verhuizingen meegemaakt. Of pesterijen. Je ontwikkelt je eigen manier van overleven. Van handelen, denken en voelen. En er ontstaan diepere groeven in je brein van de sporen die voor jou vertrouwd en bekend zijn. Daar kom je niet zomaar uit.

# boeken: Voor wie meer wil weten over het onbewuste, lees: Het slimme onbewuste van Ab Dijksterhuis. Wil je meer over IEMT lezen, kijk op: website over IEMT. Wil je meer over Integratieve Coaching lezen, lees het boek: Ik kan veranderen.

# blogs: Lees iets meer in mijn blog over angst, mijn blog over steviger voelen. Of mijn blog over de innerlijke criticus (in dit blog noem ik ‘m: de raaf).

“Ik werkte mezelf te pletter. Oude herinneringen en ervaringen hadden hier (zonder dat ik het wist) een rol in. Mijn verleden is nu rustig. En ik ook.”

“Ik durfde de lift in ons kantoor niet meer in. Dan kreeg ik het spaans-benauwd. Na de IEMT-sessie was deze angst weg!” 

“Na een valpartij en korte ziekenhuisopname sliep ik niet meer. Slaapmedicatie van de arts hielp mij niet. Raymonde heeft met haar IEMT behandelingen gezorgd dat ik weer slaap!”