cart
Hartenwerk - coaching voor harde werkers

IEMT & meer

 

raymonde van zijl

Wat is IEMT? IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy. Een methode die werkt met het brein en alles wat daarin ligt op geslagen. IEMT werkt direct met het gevoelssysteem. Vanuit een problematisch gevoel in het heden wordt met behulp van vragen teruggespoord naar de kern van het probleem. Dit is het moment waarop iemand geleerd heeft zich zo te voelen of te zijn. Door op deze herinnering oogbewegingen toe te passen instrueer je het brein om breder te kijken, te denken en te voelen met betrekking tot deze herinnering. Er ontstaat zo meer afstand, de herinnering wordt vager en de emotionele lading verdwijnt. De herinnering wordt geneutraliseerd opgeslagen in het passieve geheugen en zal niet langer impact hebben op het heden. Het brein heeft geleerd om op een andere manier te voelen of te zijn.

IEMT en wegnemen van angst. IEMT geeft veel mogelijkheden. In de loop der tijd heb ik haar voor allerlei soorten klachten kunnen inzetten: 

OldPain2Go, behandeling van chronische pijn. Dit is een techniek die ik gebruik voor het ‘stopzetten’ van pijn die geen functie meer heeft. Pijn heeft normaal gesproken een functie om je te waarschuwen. Als binnen drie maanden (na de start van de pijn) geen herstel optreedt wordt pijn chronisch. Vaak zijn we gewend om met pijn te leven. Pijn kan echter veel leefplezier wegnemen en stress geven en bewegingsbeperking geven.

Wist je dat oude pijn in veel gevallen uitgezet kan worden? Ga voor meer informatie naar de volgende pagina.

Integratieve Coaching. Bij Integratieve Coaching word je bewuster van delen in jezelf, verwerk je oude emoties en ervaringen en leg je nieuwe wegen in je brein aan. Dit zorgt voor blijvende rust en verandering. Delen in jezelf ontstaan (in je jeugd) op momenten die te indringend zijn. Je gaat in gesprek met delen (de pleaser, de voorzichtige, de harde of grappige), je leert waarom ze er zijn en wat ze proberen te ontwijken of voorkomen. Een techniek waarmee je meer heel wordt. En waarbij het verborgene meer in het licht komt. Wil je meer over Integratieve Coaching lezen, lees het boek: Ik kan veranderen. 

Is dit iets voor jou? Neem contact met me op. Dan maken we een afspraak. Je kunt me bellen of appen: 06 24267980.

“Ik werkte mezelf te pletter. Oude herinneringen en ervaringen hadden hier (zonder dat ik het wist) een rol in. Mijn verleden is nu rustig. En ik ook.”

“Ik durfde de lift in ons kantoor niet meer in. Dan kreeg ik het spaans-benauwd. Na de IEMT-sessie was deze angst weg!” 

“Ik was burnout thuis, moe en overwerkt. Inmiddels (het traject is net klaar) ben ik weer helemaal terug. En heb ik zin en plezier in mijn werk!”

“Na een valpartij en korte ziekenhuisopname sliep ik niet meer. Slaapmedicatie van de arts hielp mij niet. Raymonde heeft met haar IEMT behandelingen gezorgd dat ik weer slaap!”